امروزه مرورگرهای وب فقط یک برنامه روی کامپیوترها نیستند. بلکه بستری هستند که بیشتر وقت خود را در آنجا سپری می کنید. به صورت کلی، معمولاً افراد بدون توجه به جریان کار و نیازهای خود، به هر چیزی که موجود یا محبوب است، بسنده می کنند و شناخت بهترین مرورگرهای وب که با نیاز تان همخوانی داشته باشد دارای اهمیت است.
باید در نظر داشته باشید که انواع مرورگر به مواردی که توسط غول های فناوری مانند اپل و گوگل ساخته شده اند، محدود نمیشود؛ اگرچه همان طور که خواهید دید، این گزینه ها فوق العاده هستند. استارتاپ های جدیدی مانند Brave و The Browser Company طراحیها و ایدههای جسورانه ای را برای نحوه عملکرد یک مرورگر ارائه می دهند که امروزه نظر افراد زیادی را جلب نموده اند.
بهترین مرورگرهای وب
در یک نگاه سریع می توان معروف ترین و بهترین مرورگرهای وب را به صورت زیر لیست کرد:
- Google Chrome: برای دریافت بهترین عملکرد
- Safari: برای دستگاههای اپل
- Arc: برای بهرهوری بیشتری
- Microsoft Edge: برای استفاده از ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی
- Mozilla Firefox: مرورگری با اولویت دادن به حریم خصوصی
- Brave: برای جستجو بدون تبلیغات
- Vivaldi: برای استفاده از قابلیتهای سفارشیسازی
چه ویژگی یک مرورگر اینترنتی را به بهترین گزینه تبدیل میکند؟
مرورگرهای مدرن وب کارهایی فراتر از مرور صفحات اینترنت انجام می دهند. آنها می توانند نرم افزارهای مبتنی بر وب را اجرا کنند، بازی هایی در سطح حرفه ای را پخش کنند، قابلیت های خود را با افزونه ها گسترش دهند، هویت شما را محافظت نمایند و …
با توجه به اینکه هر کسی به شیوه خود از مرورگر وب استفاده میکند لذا این برنامه باید اصول اولیه را به درستی انجام دهد. عملکرد روان و پایدار که منابع دستگاه شما را به هدر ندهد و رابطی که مانع کار شما نشود از مهمترین فاکتورهایی هستند که مرورگرهای وب باید به آنان توجه نمایند. علاوه بر این، باید چند مورد دیگر را نیز مدنظر داشته باشید:
- مدیریت انعطافپذیری تبها. بهترین مرورگرهای ویندوز باید به افراد اجازه دهند چند کار را هم زمان انجام دهند. برای این مورد می تواند از شیوه هایی چون «هرگز یک تب را نبند» یا استفاده از پنجره های جداگانه بهره ببرد.
- پشتیبانی از سرویس های شخص ثالث. هر کسی باید بتواند تجربه پیشفرض را با سرویس هایی که به آنها وابسته است، تنظیم یا بهبود دهد.
- ویژگیهای اضافی. برخی اجازه شخصی سازی تمام بخش های رابط را می دهند، برخی دارای قابلیت های هوش مصنوعی هستند و برخی حفاظت پیشرفته از حریم خصوصی را ارائه می دهند.
بهترین مرورگرهای وب در یک نگاه
برای اینکه با بهترین مرورگرهای وب آشنا شوید، می توانید جدول زیر را مطالعه نمایید:
مناسب برای |
ویژگی های برجسته |
|
Google Chrome |
عملکرد کلی |
افزونههای شخص ثالث زیاد |
Safari |
دستگاه های اپل |
یکپارچگی بینقص بین آیفون، آیپد و مک |
Arc |
بهره وری |
نوار کناری شبیه داشبورد و قابلیت تقسیم صفحه |
Microsoft Edge |
ویژگی های هوش مصنوعی |
چتبات هوش مصنوعی داخلی و ابزارهای نگارش |
Mozilla Firefox |
مرور وب با اولویت حفظ حریم خصوصی |
نرمافزار متنباز |
Brave |
مرور بدون تبلیغات |
مسدودسازی تبلیغات و ردیابها بهصورت پیشفرض |
Vivaldi |
سفارشی سازی |
کنترل گسترده بر ظاهر و چیدمان، مدیریت منحصربهفرد تبها |
جدول(۱)
بررسی بهترین مرورگرهای وب ۲۰۲۵
شاید برای شما نیز جای سوال باشد که بهترین مرورگرهای وب ۲۰۲۵ کدامند؟ برای پاسخ به این پرسش، توصیه می شود ادامه مقاله را برای بررسی انواع مرورگر از دست ندهید.
- Google Chrome
تصویر(۱)
مزایا:
- بسیار آسان برای یادگیری و استفاده
- تمام امکانات موردنیاز در یک مرورگر
- عملکرد بالا
- تعداد بسیار زیاد افزونههای شخص ثالث
معایب:
- دریافت کندتر ویژگیهای جدید نسبت به برخی مرورگرها
- مرورگری با اولویت دادن به مبحث حریم خصوصی نیست
اگر در چند دهه گذشته آنلاین بوده اید، حتماً نام Google Chrome را شنیده اید. این مرورگر با اختلاف، محبوب ترین و یکی از بهترین مرورگرهای ویندوز است و این محبوبیت تصادفی نیست.
Google Chrome از تمامی جهات همچون یک مرورگر عالی عمل میکند. سرعت بالایی دارد، حتی روی سخت افزارهای قدیمی با ده ها هزار افزونه شخص ثالث خوب عمل می نماید. از انواع وب سایتها پشتیبانی میکند، امکان همگام سازی بین پلتفرم ها را ارائه می دهد و رابط مینیمالیستی آن پروسه یادگیری را آسان می نماید.
کروم واقعاً سریع است، اگرچه به منابع زیادی نیاز دارد. همچنین گوگل کروم دارای ویژگی های متعددی برای افزایش بهره وری مانند گروهبندی تبها، مدیریت بوکمارک و پروفایل ها است که به شما امکان می دهند به راحتی بین کار و زندگی شخصی تعادل برقرار نمایید. کروم حتی هوش مصنوعی را در مرورگر خود ادغام کرده است. شما میتوانید مستقیماً از نوار جستجو چتبات گوگل (Gemini) سؤال بپرسید یا روی هر تصویری که میبینید، جستجوی تصویری انجام دهید. با گسترش قابلیتهای Google Gemini، ویژگی های هوش مصنوعی کروم نیز توسعه خواهند یافت.
از آنجا که میلیاردها کاربر به کروم وابسته هستند، گوگل معمولاً تغییرات اساسی را به ندرت در این مرورگر اعمال میکند. به همین دلیل، کروم برای افرادی که به طرحبندی سنتی مرورگر علاقه دارند (به جای ویژگی های مدرن مانند مدیریت تب های عمودی) مناسب تر است. از آنجا که گوگل یک شرکت تبلیغاتی می باشد، بعید است که ویژگی های حریم خصوصی محور را در اولویت قرار دهد. در حالی که اکثر مرورگرها مانند سافاری، کوکی های شخص ثالث را حذف کرده اند، گوگل همچنان آنها را حفظ نموده تا رضایت تبلیغکنندگان و بازاریابان را جلب کند.
تصویر(۲)
مزایا:
- تجربه بی نقص برای دستگاه های اپل
- دارای قابلیت های محافظت از حریم خصوصی
معایب:
- برخی ویژگی های مفید در آن پنهان شده اند
Safari مرورگری است که اپل به صورت پیش فرض روی گوشیها، تبلت ها و کامپیوترهای خود نصب می کند. این مرورگر برای سخت افزارهای اپل بهینه شده و به طور یکپارچه با نرمافزارهای دیگر اپل هماهنگ می شود. می توانید یک تصویر یا متن را روی آیپد کپی کرده و در آیفون جای گذاری کنید. در واقع باید بیان داشت که سافاری کارآمدترین و بهترین مرورگر برای مک است و عملکردی روان و پایدار را ارائه می دهد، در حالی که باتری و منابع کمتری مصرف می کند.
سافاری تمام قابلیت های مورد انتظار را دارد. ابزار Distraction Control موجود در این مرورگر به شما اجازه می دهد عناصر مزاحم مانند بلوک های ثبت نام، خبرنامه و تبلیغات را از وب سایت های مورد علاقه خود حذف کنید. در نسخه مک، یک نوار کناری وجود دارد که به شما کمک میکند تب ها و پنجره های خود را در پروژه های جداگانه سازماندهی نمایید.
یکی از نکات برجسته سافاری، بکارگیری مجموعه گستردهای از قابلیت های حفظ حریم خصوصی است که آن را به یکی از بهترین مرورگرهای وب تبدیل کرده است. فناوری Intelligent Tracking Protection می تواند وب سایت های مخرب و ردیاب های مزاحم را مسدود کند. همچنین، این مرورگر از fingerprinting جلوگیری می کند که تکنیکی برای ردیابی کاربران از طریق اطلاعات دستگاهشان است.
- Arc
تصویر(۳)
مزایای Arc:
- نوار کناری شبیه به داشبورد است که مرور تب ها را راحت تر می کند
- قابلیت تقسیم صفحه تا چهار تب را دارد
- ابزارهای متنوع برای بهره وری
معایب مرورگر Arc:
- فقط مخصوص دسکتاپ
- دارای منحنی یادگیری شیبدار
برای کاربرانی که بهطور مداوم با تعداد زیادی تب سروکار دارند، مرورگر Arc با رویکردی جسورانه طراحی سنتی مرورگرها را تغییر داده است و یکی از بهترین مرورگرهای وب ۲۰۲۵ است. مرورگر Arc نوار جستجوی سنتی در بالای صفحه را با یک نوار کناری شبیه داشبورد جایگزین کرده است. از این بخش می توانید تب های خود را به فضاهای کاری مختلف تقسیم کنید، آنها را در پوشه ها مرتب نمایید و تقریباً به هر شکلی که می خواهید سفارشی سازی کنید. مرور تب های فعال در نوار کناری Arc بسیار راحتتر از ردیف افقی تب ها است.
مرورگر Arc همچنین دارای ابزارهای متنوعی برای بهره وری است. قابلیت جستجوی داخلی آن به شما اجازه میدهد فوراً به یک تب بروید یا یک میانبر را اجرا کنید. علاوه بر این، میتوانید به جای اینکه هر بار یک پنجره جدید باز کنید تا چهار تب را در یک طرح تقسیم صفحه باز نمایید. همچنین، هوش مصنوعی Arc می تواند نام فایل های دانلود شده را مرتب کرده و خلاصهای از وب سایت ها ارائه دهد.
در حالی که مرورگر Arc برای کسانی که بیشتر وقت خود را در مرورگر وب می گذرانند یک انتخاب عالی است، اما منحنی یادگیری خاص خود را دارد. حتی برخی از عناصر استاندارد، مانند ردیف بوکمارکها را حذف کرده است. این مرورگر یک اپلیکیشن iOS دارد اما بیشتر برای همگام سازی تب ها از کامپیوتر استفاده می شود و به عنوان یک مرورگر کامل چندان کارآمد نیست.
- Microsoft Edge
تصویر(۴)
مزایا:
- یکپارچگی عمیق با ویژگی های هوش مصنوعی
- جایگزین کم مصرف برای کروم
معایب:
- رابط کاربری شلوغ
مرورگر پیش فرض مایکروسافت برای رایانه های ویندوزی، تمرکز ویژه ای روی هوش مصنوعی دارد و نسخه ای پیشرفته تر از گوگل کروم محسوب می شود. این مرورگر دارای یک پنل اختصاصی برای چت بات Copilot مایکروسافت است. شما میتوانید درباره صفحه وبی که در حال مشاهده آن هستید سؤال بپرسید و تصاویر تولیدشده توسط هوش مصنوعی ایجاد کنید. این پنل همچنین به شما امکان میدهد دانش Copilot را فیلتر کنید تا روی یک صفحه خاص، کل وب سایت یا اینترنت به طور کامل تمرکز ننماید.
پنل هوش مصنوعی Edge شامل بخش های کاربردی دیگری نیز است. در قسمت “Compose”، یک ابزار کمکی برای نوشتن وجود دارد که به شما اجازه میدهد لحن، طول و فرمت متن خود را به دقت تنظیم کنید. همچنین، بخش “Insights” اطلاعاتی درباره وب سایتی که در حال مشاهده آن هستید از جمله میزان اعتبار و محبوبیت آن جمعآوری میکند. اگرچه قابلیتهای هوش مصنوعی Microsoft Edge مفید هستند، اما رابط کاربری را شلوغ میکنند. مایکروسافت ابزارهای زیادی مانند سیستم پاداش و پاپ آپ های تخفیف خرید را از پیش بارگذاری کرده است که این شلوغی را تشدید میکند. خوشبختانه، می توانید این ویژگیها را از طریق تنظیمات غیرفعال نمایید.
Edge از فناوری کروم استفاده میکند. از افزونه های فروشگاه وب کروم پشتیبانی می نماید و در عین حال انرژی و منابع باتری بسیار کمتری مصرف می کند. بنابراین، اگر به دنبال جایگزینی کم مصرف برای گوگل کروم هستید، این مرورگر انتخاب مناسبی و یکی از بهترین مرورگرهای وب در سال ۲۰۲۵ است.
- Mozilla Firefox
تصویر(۵)
مزایا:
- متن باز
- سبک و کم حجم
معایب:
- نسبت به سایر مرورگرها کمی کندتر است
Mozilla Firefox قدیمی ترین و یکی از بهترین مرورگرهای وب در این لیست است. مرورگر مذکور تجربه ای مستقل از نفوذ شرکت های بزرگ فناوری در عرصه جستجو ارائه می دهد. در حالی که اکثر مرورگرها بر پایه فناوری گوگل کروم ساخته شده اند، فایرفاکس از موتور متنباز اختصاصی خود استفاده میکند. این کار باعث می شود که موزیلا مرورگر خود را به صورت ایمن طراحی کند و تحت تأثیر منافع جانبی، مانند تبلیغات، قرار نگیرد.
Firefox یک مرورگر سبک است که فضای کمی اشغال میکند و منابع سیستمی زیادی مصرف نمی نماید. بنابراین حتی روی دستگاه های ضعیف نیز به خوبی اجرا می شود. اما این سبکی به معنی کمبود امکانات نیست. فایرفاکس ابزارهای جانبی متعددی از جمله یک ویرایشگر PDF داخلی، مسدود کننده ردیابها و بنرهای کوکی، اپلیکیشن ذخیره مقالات برای مطالعات بعد و موارد دیگر دارد. همچنین، می توانید تب ها را به صورت مستقل از هم ایزوله کنید. به این معنی که هر تب مانند یک جلسه جدید عمل می کند. این قابلیت به شما اجازه می دهد تا چندین حساب را در یک وب سایت بدون نیاز به باز کردن پنجره ناشناس مدیریت نمایید.
یکی از نقاط ضعف فایرفاکس این است که در بارگذاری محتوای چندرسانهای مانند ویدیوها به اندازه کروم کارآمد نیست و گاهی هنگام پخش هم زمان چند ویدیو در یوتیوب، دچار تأخیر میشود. بنابراین، اگر مصرف رسانهای سنگینی دارید، فایرفاکس ممکن است بهترین انتخاب برای شما نباشد.
تصویر(۶)
مزایا:
- مسدود کردن بسیاری از عناصر مزاحم به صورت پیش فرض
- سرعت بالا
معایب:
- کاربران را به استفاده از سرویس های داخلی مانند تماس ویدیویی، موتور جستجو و VPN تشویق میکند.
مرورگر Brave به خاطر حذف تبلیغات، تجربه ای بهتر برای کاربران فراهم می کند. این مرورگر بسیاری از عناصر آزاردهنده وب را از جمله بنرهای کوکی، تبلیغات یوتیوب، پاپآپها و ردیابها به طور پیش فرض مسدود میکند. به دلیل عدم بارگذاری این موارد، مصرف داده و باتری آن کمتر از سایر مرورگرها است و از نظر سرعت با کروم برابری میکند.
با این حال، مرورگر Brave صرفاً تبلیغات را مسدود نمیکند بلکه آنها را با تبلیغات خصوصی که مزاحمت کمتری ایجاد می نمایند، جایگزین می کند. هر بار که در مرورگر Brave تبلیغات می بینید، امتیازاتی دریافت میکنید که میتوانند برای حمایت از ناشران و سازندگان مورد علاقه شما استفاده شوند. البته، این قابلیت فقط در سایت هایی که با مرورگر Brave همکاری دارند فعال است. برخی وب سایت های محبوب، مانند واشنگتن پست، این سیستم را پذیرفته اند، اما بسیاری دیگر مانند CNET و نیویورک تایمز هنوز موضع خود را مشخص نکرده اند. نکته مهمتر این است که تبلیغات مرورگر Brave نمیتوانند جایگزین کاملی برای تبلیغات سنتی باشند و این موضوع ممکن است بر درآمد وبسایتها تأثیر بگذارد.
تصویر(۷)
مزایا:
- قابلیت سفارشی سازی بالا
- مدیریت تب های منحصر به فرد
معایب:
- ممکن است کندتر از سایر مرورگرها باشد
Vivaldi یک مرورگر مبتنی بر کروم است که می توانید آن را بهدلخواه خود شخصیسازی کنید. برای شروع، لازم است تا تمام جزئیات رابط کاربری آن را از نحوه چینش دکمهها گرفته تا تغییر رنگ و تم تنظیم کنید. حتی قادر خواهید بود آن را به صورت خودکار با نورهای هوشمند Philips Hue یا لوازم جانبی RGB کامپیوتر Razer هماهنگ نمایید.
اما قابلیت های سفارشی سازی فقط به ظاهر محدود نمی شوند، بلکه می توانید روش استفاده از مرورگر را هم بروز کنید. برای مثال، امکان ایجاد میانبرهای صفحهکلید و حرکات ماوس کاملاً سفارشی در این مرورگر وجود دارد.
علاوه بر این، ویژگیهای جالب دیگری نیز در Vivaldi وجود دارند. سیستم مدیریت تبهای آن به شما اجازه می دهد چندین ردیف تب را روی هم قرار دهید، بنابراین میتوانید گروه های مشخصی از وب سایتها را مرتب نمایید تا از شلوغی جلوگیری کرده و فضای بیشتری برای تب های اصلی خود داشته باشید. همچنین، در نوار کناری، قادر خواهید بود پنلهایی را برای دسترسی سریع به مواردی مانند یادداشت ها، لیست مطالعه، وب سایت های پیام رسان و تاریخچه مرورگر پین کنید.
بهترین مرورگر کدام است؟
در این مقاله تلاش شد تا بهترین مرورگرهای وب ۲۰۲۵ معرفی گردد. هیچ مرورگری وجود ندارد که برای همه افراد یا برای تمام نیازها، بهترین گزینه باشد. لذا بهتر است مرورگری را انتخاب کنید که بیشترین تطابق را با سبک کاری شما دارد و سپس کمبودهای آن را با افزونه های شخص ثالث جبران نمایید. برای مثال، اگر به انجام چند کار هم زمان با تعداد زیادی تب نیاز دارید، Arc با طراحی منحصر به فرد خود گزینه جذابی است یا اگر از تبلیغات اینترنتی خسته شده اید، مرورگر Brave تجربه ای خوب به شما ارائه میدهد.