گاها خطای Excluded by NoIndex Tag در سرچ کنسول مشاهده می گردد. تگ NoIndex به گوگل دستور میدهد که یک صفحه خاص از وبسایت شما را در نتایج جستجو فهرست نکند. این ویژگی زمانی مفید است که بخواهید صفحهای را از دسترسی کاربران در نتایج جستجو مخفی نگه دارید. اگر میخواهید کاربران بتوانند صفحات را پیدا کنند، باید تگ NoIndex را از آنها حذف کنید. در غیر این صورت، اگر عمدا تگ NoIndex را اعمال کردهاید، میتوانید آن را نادیده بگیرید.
در ادامه، توضیح داده میشود که این پیام به چه معنا است و راهکارهایی برای رفع خطای Excluded by NoIndex Tag ارائه خواهد شد.
۱. وضعیت Excluded by NoIndex Tag چه معنایی دارد؟
وضعیت Excluded by NoIndex Tag به این معنا می باشد که گوگل یک تگ NoIndex در صفحه شما پیدا کرده است. این موضوع میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد:
- ممکن است تصادفا یک تگ NoIndex به صفحه خود اضافه کرده باشید.
- احتمال دارد به صورت اتفاقی گزینه “از موتورهای جستجو درخواست کن تا محتوای سایت را بررسی نکنند” در تنظیمات وردپرس فعال شده باشد.
- یک افزونه یا اسکریپت سایت ممکن است تگ NoIndex را به صفحات شما اضافه کرده باشد.
- ممکن است سایت شما هک شده باشد و هکر یک تگ NoIndex به صفحات اضافه کند.
اگر هدف، نمایش این صفحه به کاربران است، تگ NoIndex باید حذف شود. در قسمت بعدی نحوه رفع خطای Excluded by NoIndex Tag توضیح داده خواهد شد.
۲. نحوه رفع خطای Excluded by NoIndex Tag
اولین قدم جهت رفع خطای Excluded by NoIndex Tag، شناسایی تمام صفحات وب سایت خود که تحت تأثیر وضعیت NoIndex قرار گرفته اند، می باشد. برای انجام این کار، به بخش “Pages” کنسول جستجوی گوگل مراجعه و روی “Not indexed” کلیک کنید.
تصویر(۱)
سپس، روی وضعیت “Excluded by ‘noindex’ tag” کلیک نمایید.
تصویر(۲)
این کار لیستی از تمام صفحات وب سایت شما را که تحت تأثیر مشکل ذکر شده قرار دارند، نشان می دهد. پس از شناسایی صفحاتی که می خواهید فهرست شوند، باید تگ NoIndex را از آن صفحات حذف کنید. اگر از Rank Math استفاده می کنید، برای رفع این وضعیت و برداشتن تگ NoIndex در وردپرس، می توانید مراحل مربوطه را که در ادامه توضیح داده شده است دنبال نمایید.
۲.۱. بررسی متاباکس رنک مث جهت برداشتن تگ NoIndex در وردپرس
با باز کردن پست یا برگه موردنظر درون ویرایشگر وردپرس شروع کنید. در ویرایشگر گوتنبرگ، روی نماد Rank Math SEO در گوشه بالا سمت چپ صفحه کلیک نمایید تا متاباکس رنک مث باز شود.
تصویر(۳)
اگر متاباکس رنک مث برای شما در دسترس نیست، باید مطمئن شوید که “افزودن کنترل های سئو” را از منوی “Rank Math SEO > عنوان ها و متا > نوشته ها” (یا سایر بخش های مربوطه) فعال کرده باشید.
تصویر(۴)
سپس، در متاباکس رنک مث که روی صفحه موردنظر ظاهر می شود، تب “پیشرفته” را انتخاب نمایید. در مرحله بعد، باید بررسی کنید که آیا بخش “متا رباتها” روی No Index تنظیم شده است یا خیر، سپس به سادگی گزینه “نمایه سازی” را انتخاب نموده و برگه یا پست را ذخیره کنید.
تصویر(۵)
۲.۲. بررسی تنظیمات عنوان و متا رنک مث
مرحله قبلی برداشتن تگ NoIndex در وردپرس به شما امکان می دهد تا این مورد را برای پست ها یا برگه های خاص تغییر دهید اما باید مطمئن شوید که NoIndex به عنوان مقدار پیش فرض در بخش “عنوان ها و متا” تنظیم نشده باشد.
برای انجام این کار، به تب “Rank Math SEO > عنوان ها و متا” مراجعه و بررسی کنید که تنظیمات مطابق با ترجیحات شما باشند.
اگر پستها و صفحاتی که به عنوان «NoIndex» تنظیم شدهاند مطابق با ترجیحات شما هستند، میتوانید آنها را نادیده بگیرید. اگر فکر می کنید این صفحات برای بازدیدکنندگان شما ارزش بیشتری دارند و باید ایندکس شوند، می توانید این صفحات را با انتخاب برچسب “نمایه سازی” در بخش “متا ربات ها“، همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است، ایندکس کنید و پس از اعمال تغییرات، روی دکمه “ذخیره تغییرات” در پایین صفحه کلیک نمایید.
تصویر(۶)
توجه: NoIndex می تواند گزینه مناسبی برای صفحات متفرقه، نویسندگان، برچسب ها و بایگانی خالی باشد. در حالت ایده آل، هیچ کس تمایل ندارد آنها ایندکس شوند زیرا ممکن است مشکلاتی مانند محتوای تکراری یا کم ارزش ایجاد کرده و سئو وب سایت را تضعیف کنند.
۳. نمایش به موتورهای جستجو
آخرین مکانی که می توانید مقدار NoIndex را برای پست های وردپرس خود تنظیم کنید، در تنظیمات “نمایش به موتورهای جستجو” می باشد. این یک ویژگی مفید است زیرا به شما امکان می دهد سریعا و به راحتی نحوه نمایش کل وب سایت خود را تنها با چند کلیک تغییر دهید.
برای دسترسی به این بخش، وارد منوی “تنظیمات -> خواندن” در پیشخوان وردپرس خود شوید. در این صفحه، بخشی به نام “نمایش به موتورهای جستجو” را با یک کادر تحت عنوان “از موتورهای جستجو درخواست کن تا محتوای سایت را بررسی نکنند” مشاهده خواهید کرد.
تصویر(۷)
اگر این کادر علامت زده شده باشد، بدان معنا خواهد بود که وب سایت شما روی NoIndex تنظیم شده است و این ویژگی در همه پست ها و صفحات اعمال می شود. برای تغییر آن، به سادگی علامت کادر را بردارید و روی دکمه “ذخیره تغییرات” در پایین صفحه کلیک کنید.
جمع بندی
خطای Excluded by NoIndex Tag در سرچ کنسول گوگل، نشاندهنده این است که برخی صفحات سایت شما به دلیل وجود تگ NoIndex در کد HTML، از نتایج جستجوی گوگل خارج شدهاند. این خطا معمولاً برای صفحاتی رخ میدهد که نباید در نتایج جستجو نمایش داده شوند یا به اشتباه تگ NoIndex به آنها اضافه شده است. برای رفع این مشکل، ابتدا صفحات تحت تأثیر را شناسایی کرده و بررسی کنید که آیا باید در نتایج گوگل ایندکس شوند یا خیر. در صورت لزوم، تگ NoIndex را حذف کرده و تغییرات را در سرچ کنسول بروزرسانی کنید. توجه به استراتژی کلی سئو و استفاده صحیح تگهای متا، میتواند از بروز مجدد این مشکل جلوگیری کند.